Č. Krumlov objednal projektovou dokumentaci na nový zimní stadion

Publisher
ČTK
07.12.2021 08:05
Czech Republic

Cesky Krumlov


Český Krumlov – Český Krumlov dá zpracovat projektovou dokumentaci, aby mohl postavit nový zimní stadion. Dokumentace bude hotová do února 2022. Po jednání radních to dnes ČTK řekla mluvčí radnice Petra Nestávalová.


Krumlov chce do konce roku 2024 postavit zimní stadion v areálu Chvalšinská. Odhad nákladů je kolem 150 milionů korun, radnice by využila dotaci Národní sportovní agentury. Zatím o ni ale nestihla požádat. Agentura podle mluvčí ukončila příjem žádostí 30. listopadu, asi o sedm měsíců dřív, než avizovala loni v prosinci. Agentura ale oznámila, že vypíše nový dotační projekt, Krumlov tak přípravy na stadion neukončil. Projektovou dokumentaci připraví pro město firma AS Project CZ, za 423.500 Kč.

Národní sportovní agentura ukončila příjem žádostí o dotace na stavbu sportovišť k 30. listopadu. Město tak žádost nestihlo podat, kvůli některým procesním záležitostem. "Zároveň Národní sportovní agentura uvádí, že vypíše nový dotační projekt na výstavbu a podporu výstavby sportovišť," uvedla Nestávalová.

Stadion za 150 milionů Kč by byla největší stavba ve městě za posledních 30 let, řekl v srpnu zastupitelům místostarosta Martin Hák (Nezávislí a TOP 09). Město, kde žije asi 13.000 lidí, plánovalo, že dotace od Národní sportovní agentury by pokryla až 70 procent nákladů, ze svého rozpočtu by zaplatilo necelých 50 milionů. Vzalo by si úvěr. Další možností je získat peníze z krajského investičního fondu.

Stadion by zahrnul nové technické zázemí a další kabiny pro návštěvníky. Hlediště bude pro 300 lidí. Součástí bude venkovní hřiště, jež by fungovalo celoročně, v zimě jako venkovní kluziště. Stadion plánují radní v areálu Chvalšinská, kde počítají i s novou sportovní halou.

Nynější stadion nelze opravit. Vznikl ve 30. letech minulého století. Až do konce 20. století to bylo otevřené ledové kluziště, kde se v 70. letech vybudovalo umělé chlazení, ochozy pro diváky a na konci 90. let ocelová konstrukce pro zastřešení, uvedli radní v důvodové zprávě zastupitelům. Oprava je podle odborníků nereálná. Demolice by podle firmy Povltavská stavební společnost stála nejvýš osm milionů korun.
0 comments
add comment