Restaurace na Pastýřské stěně se bude opravovat, schválila to děčínská rada

Vložil
ČTK
20.10.2021 19:20
Děčín


Děčín – Vnitřní prostory restaurace na Pastýřské stěně v Děčíně čeká oprava. Radní schválili přípravu projektu. Město připravuje výběrové řízení na jeho zpracování. V minulých letech město nechalo sanovat suterén a opravit fasády včetně oken. Poškozená okna nahradila nová, ostatní řemeslníci repasovali podle zásad památkové péče. Staticky je objekt v pořádku, ale pro obnovu restaurační činnosti je nutné upravit ještě vnitřní prostory. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí města Luděk Stínil.


"Je velká škoda, že jedna z dominant našeho města nemůže být plně využitá, proto připravujeme modernizaci vnitřních prostor, aby opět mohly začít sloužit veřejnosti. Pozornost ale chceme věnovat i obnově okolního prostoru včetně přístupových cest," řekla náměstkyně primátora Anna Lehká (Volba pro Děčín).

Město v současné době připravuje vypsání výběrového řízení na zpracování projektové dokumentace, která bude vycházet z návrhu městského architekta. V objektu by měl být nový gastro provoz pro restauraci a kavárnu. Počítá se s výměnou rozvodů elektřiny, vody nebo podlah.

Budova restaurace na Pastýřské stěně, které se říká zámeček nebo také nebíčko, stojí v Děčíně od roku 1905. Vybudována byla jako kamenný hostinec s rozhlednou v tehdy módní napodobenině romantického hradu. Objekt je památkově chráněný a patří městu. V minulosti zde byla restaurace, poslední dva roky je bez nájemce a město zde provozuje v letní sezoně prostřednictvím Městského turistického centra Bistro Nad Ferratou.
0 komentářů
přidat komentář