Pražská KOMA RENT má nové modulární sídlo

15.09.2021 12:25
KOMA MODULAR s.r.o.

Nová budova KOMA RENT je postavená z nové výrobkové řady Fashion Line, kterou KOMA uvedla na trh na konci roku 2020 na Designbloku. Konkrétně sídlo pražské pobočky je prototypem řady Office, objektů určených pro podnikání.

Slavnostní otevření proběhlo na začátku září. Celou akci moderoval nadšenec do modulární výstavby Roman Vojtek, který vyzpovídal majitele a ředitele KOMA pana Stanislava Martince, který odhalil vize, kterým směrem chce modularitu posouvat. Proběhl také rozhovor s ředitelem pobočky Davidem Šiklem, který mluvil o tom, že nechce pronajímat klasické kontejnery jako ostatní, ale celé modulární stavby, které zlepšují kvalitu života. Tedy školky, administrativní budovy, rekreační objekty a další. V modularitě vidí obrovský potenciál. Poslední promluvila designérka Adéla Bačová, která se věnovala strastem vývoje nové výrobkové řady, mluvila o procesu prototypování a propojení designu a modularity. Celý večer byl doplněn pohodovou hudbou, možnost si prohlédnout nebo se svézt v elektromobilech značky Tesla, která sdílí podobné hodnoty a vize jako KOMA. Díky teplému počasí a skvělé společnosti panovala pohodová atmosféra až do večerních hodin.

Budova na ulici Kutnohorská je z 20 modulů o celkové ploše 360 m2. Má 2 podlaží a bezbariérový přístup do přízemí. Uvnitř najdete kanceláře, zázemí, konferencí a zasedací místnosti, ale i chill-out koutek pro odpočinek nebo nerušené volání. Uvnitř je také schodiště o šířce jednoho modulu a v horním patře menší terasa.

U vstupu je recepce s úpravou ve zrcadlové fólii překrytou perforovaným plechem, takže vytváří iluzi prosklení celého recepčního pultu. Interiérové vybavení budovy je vybráno z designových kousků, aby i uvnitř na návštěvníka dýchl design stejně jako z exteriéru.

V budově jsou použity industriální dekory betonu a kovu doplněné o obklad z dřevěného masivu, který naopak dodává hřejivost a útulnost. Jsou použité čisté linie a industriální prvky. Interiérové příčky jsou prosklené a podporují vzdušnost interiéru. Světlé odstíny podlahy a stropu jsou doplněny o obklady stěn s betonovým vzhledem a černým kovovým nábytkem. V exteriéru tvoří design budovy zaoblení typické pro řadu Fashion Line, fasáda je ze zvlněného perforovaného plechu. Při navrhování bylo myšleno na work-life balance pro trávení volného času jak uvnitř, tak i na venkovních terasách.

Řada Fashion Line získala prestižní ocenění Red Dot Design v kategorii Produktový design. Fashion Line navrhla multidisciplinární designérka Adéla Bačová.