Jak vybrat krbová kamna, která budou ladit s vaším projektem

08.02.2024 16:20
ROMOTOP spol. s r.o.

Tam, kde by klasický krb nebo těžká kachlová kamna působily příliš masivně, jsou určena právě ta krbová. Jsou subtilnější, nabízejí řadu designových možností a jsou doslova nabité propracovanými funkcemi. Aby byla krbová nejen krásná, ale i léta funkční, je vhodné zaměřit se na jejich kvalitu: zvolit si model léty ověřené značky s inovativním přístupem. Tyto dva hlavní aspekty se pojí ve filozofii českého výrobce evropského formátu firmy Romotop. Již více než třicet let přináší na trh špičkové produkty, opírá se o roky zkušeností, ale přitom neustále pracuje na inovacích a zlepšeních.

Široká nabídka modelů a obkladů pro každý styl

Krbová kamna Romotop představují to nejlepší ve zpracování a v kvalitě použitých materiálů. Disponují širokým portfoliem modelů a jejich obkladových variant. Tvar skla dvířek ovlivňuje pohled na živý oheň a prostorovou kompozici. Dvířka krbových kamen mohou být rovná i rohová - pohled na živý oheň si tak můžete dopřát z více částí místnosti. Vše závisí na vašich preferencích a místě umístění krbových kamen. Povrchové úpravy a tvar takových kamen nabízejí široké možnosti různých kombinací: mohou být štíhlé a minimalistické, které zapadnou do téměř každého druhu interiéru. K dispozici je jako obkladový materiál například elegantní matný plech, nádech přírody zase dodá kamenný nebo pískovcový obklad. V současnosti velmi oblíbený oblý tvar krbových kamen je příjemný, domácký a výborně se kombinuje se zařízením v měkkých, organických liniích. Pro fanoušky rustikálních interiérů jsou v nabídce i keramické obklady s různými barvami glazury, které se neztratí ani v moderně vybavených prostorách. Výrobce do své nabídky zařadil i praktická otočná krbová kamna, která si navíc můžete doplnit o designově potištěné velkoplošné prosklení.

Technologie pro maximální účinnost a komfort

Odborníci ze společnosti Romotop kladou maximální důraz na funkčnost a inovativní technologie. Se svými výrobky se vždy snaží být o krok vpřed. Výsledkem je například systém vedení spalin "double-spin", který vyvinula právě tato firma. Zajišťuje maximální čistotu spalování a minimalizuje emise škodlivin. Krbová kamna mají díky externímu přívodu vzduchu vždy dostatek potřebného kyslíku pro hoření. Tímto způsobem je zároveň zabráněno vzniku podtlaku v místnosti, což je již téměř standardním řešením u všech typů obydlí.

Další technologickou vychytávkou je teplovodní výměník s patentovaným systémem Triple pass, který dokáže zvýšit účinnost teplovodních krbových kamen. Skvělou možností pro objekty s nízkou tepelnou ztrátou jsou kamna s přídavnou akumulací. Pro maximální uživatelský komfort se zase můžete spolehnout na sekundární přívod vzduchu, který udrží sklo dvířek krbových kamen krásně čisté. V oblasti inovací tohoto výrobce nabízí ještě mnohem více. Pokud chcete, aby krbová kamna byla opravdu kvalitní, disponovala špičkovými funkcemi a nejnovějším designem, není nutné dlouhé hledání všech technických parametrů. Stačí se spolehnout na lídry ve svém oboru, kteří už léta pečují o to, aby jediným úkolem zákazníka bylo pohodlně se usadit, uvolnit se a vychutnat si krásu živého ohně. Krbová kamna Romotop jsou snadná na instalaci, obsluhu i servis. Značka nabízí komplexní služby, od poradenství při výběru až po záruční i pozáruční servis. Je jasnou volbou pro vaše projekty, které si zaslouží jen to nejlepší.

> www.romotop.cz