Elegance, která hřeje: Odkrýváme krásu a přínos designových akumulačních krbů

16.10.2023 19:45
ROMOTOP spol. s r.o.

Ve světě moderního vytápění je klíčová souhra mezi vizuální elegancí a inovacemi. Nenechte se mýlit – ačkoliv je krb často vnímán jako zdroj útulného tepla a kouzelné atmosféry, v současné době představuje také ukázku pokročilých technologických řešení. Právě zde se pre- zentuje český výrobce, který přináší designově atraktivní, ale také technicky pokročilé krby a krbová kamna. V oblasti projektování domů značka Romotop ukazuje směr, jakým se dnešní návrhy vytápění ubírají.

Někteří lidé preferují alternativy, které eliminují potřebu procházet dlouhodobými a někdy i složitými stavebními procesy souvisejícími s instalací topidla. Designové krby se prezentují jako volba, nabízející rychlou montáž a minimalizaci možných problémů, a zároveň garantují vysokou kvalitu výsledného provedení. Jejich konstrukce je navržena tak, aby jejich instalace v různých prostorách byla co nejjednodušší. Byly vyvinuty s ohledem na tyto požadavky a nesnaží se přitom konkurovat těžkým aku- mulačním kamnům, která si zachovávají svou jedinečnou pozici a specifickou klientelu na trhu.

Designové krby v pojetí výrobce Romotop nejsou jen příkladem vyspělého technického řešení, ale také manifestací ruční řemeslné práce a elegantních tvarů, jež lze implementovat do různých architektonických stylů a konceptů. Jak v kontextu rekonstrukcí, tak novostaveb představují efektivní a vizuálně poutavou alternativu tradičních topných systémů.

Kombinovaný způsob principu topení designových kachlových krbů je založen na předávání tepelné energie sáláním a současným prouděním ohřátého vzduchu. Ve spodní části krbu je nasáván studený vzduch, který postupně prochází celým vnitřním prostorem až nahoru a odtud již ohřátý pozvolna vystupuje do interiéru. Systém je navržen tak, aby předávání tepla sáláním bylo prioritou a proudění vzduchu (neboli konvekce) pak příjemným doplňkem. Vše funguje zcela automaticky, což je i splněným cílem konstruktérů, a také důvodem oblíbenosti tohoto výrobku. Navzdory kompaktním rozměrům vypadají podobně jako krby individuálně stavěné. Vynikají nejen svým vhledem, ale hlavně použitými technologiemi. Mají například inovativní systém vedení spalin DOUBLE SPIN, který lépe využívá tepelnou energii a současně napomáhá ideálnímu hoření dřeva. Samozřejmost je dnes už nezbytný centrální přívod externího vzduchu do spalovací komory, díky kterému nepřicházíte o kyslík v okolí. Není proto potřeba příliš často větrat a pouštět tak teplo doslova oknem.

Aktuálním trendem je integrace akumulačních tvarovek, které jsou umístěny v blízkosti topeniště. Tak mohou během hoření absorbovat slušnou dávku tepla, a to postupně vyzařovat zpět do svého okolí i několik hodin po vyhasnutí ohně v topeništi. V závislosti na typu mohou tyto tvarovky mít až 150 kg hmotnosti připravené pro nahřátí. Pokud si zvolíte model s obkladem z kamene nebo kera- mických kachlů, získáte další masu schopnou akumulace.

Není žádným tajemstvím, že krb může sloužit jako důležitý záložní zdroj tepla v případech výpadků proudu nebo poruchy hlavního vytápěcího systému, jako je tepelné čerpadlo či plynový kotel. V případě takových situací se krby a krbová kamna stávají skvělým záložním řešením, které může být pro domácnost životně důležité, ale také pohodovým útočištěm, ve kterém se můžeme ukrýt před nepřízní počasí i jinými vlivy.

Společnost Romotop s respektem k přírodě a životnímu prostředí, klade velký důraz na to, aby její výrobky nejen splňovaly, ale i překračovaly ekologické požadavky a emisní limity. Jde o rodinnou firmu, která je v Evropě jedním z předních výrobců krbových kamen, krbových vložek a designových krbů a je známá svou flexibilitou, vysokou úrovní servisu a silným zázemím pro zákazníky.

Pro více informací navštivte www.romotop.cz.