Radnice Poličky na Svitavsku připravuje rekonstrukci krytého plaveckého bazénu

Publisher
ČTK
23.04.2024 07:40
Czech Republic

Polička

Polička - Radnice Poličky na Svitavsku připravuje rekonstrukci krytého plaveckého bazénu. Kromě opravy objektu vybudovaného v 70. letech minulého století by se měla přistavět další část s dětským bazénem, řekl ČTK starosta Jaroslav Martinů (ODS). Celkové náklady se odhadují na 100 milionů korun, město chce na projekt získat dotaci od Národní sportovní agentury.


Radnice již má dva roky zpracovanou projektovou dokumentaci pro stavební povolení, zastupitelé v letošním rozpočtu uvolnili také dva miliony korun na prováděcí projekt stavby. To by městu pomohlo s body potřebnými pro dotaci. Martinů se ale obává, že ani tak ji město nemusí získat a bude pak muset rekonstrukci provést najednou, nikoliv po etapách, což by bylo pro rozpočet města únosnější.

"Mohli bychom jinak každý rok během letní prázdninové výluky bazénu udělat část, třeba nejdřív vzduchotechniku, podruhé odpady a podobně," uvedl Martinů.

Podle něj jsou před Poličkou v budoucnu další náročné závazky v oblasti sportu. Město by mělo od spolků převzít do majetku letní areál s fotbalovými a hokejbalovými hřišti, plánuje také vybudovat tenisovou halu.

Plavecký bazén v Poličce byl dostavěn v roce 1977, v říjnu toho roku zahájil provoz. Stavba zahrnuje plavecký bazén o rozměrech 25 krát osm metrů s maximální hloubkou 3,90 metru. Typickým vybavením prostoru je třímetrový skokanský můstek, kromě něj nabízí vířivku pro 11 lidí a tobogan dlouhý 63,58 metru. Pro závodní plavání jsou připraveny čtyři dráhy. V areálu funguje plavecká škola, fitcentrum, sauna, kadeřnictví a masáže.
0 comments
add comment